top of page

Våre instruktører

Fiolin I

nils%2520r%25C3%25B8sth%2520munnbind_edi

Nils Thore Røsth

Vår instruktør og dirigent Nils var med på Kråkstadkurset første gang som elev på saksofon i 1994. Senere på fiolin, instruktør og dirigent. Han jobber i det daglige i operaorkesteret på DNO&B, hvor han har jobbet fast siden 2007. Han gikk på Ski VGS med Niklas Djurle som lærer, studerte fiolin soloinstrument Bachelor og Master på Barratt-Due musikkinstitutt med Soon-Mi Chung, Stephan Barratt Due og Henning Kraggerud. Masterclasses med blant annet Piotr Janowski og Mauricio Fuks.  Han tok også ett år pedagogikk og instrumentaldidaktikk samme sted, med Grete Helle Rasmussen og Sigyn Fossnes. Han leder Follo Sinfonietta, og jobber mye som arrangør, med oppdrag for blant annet Oslo filharmonien, Bergen filharmoniske orkester, TSO, KSO, SSO, Arktisk Filharmoni m.m. og har publisert flere arrangementer hos Schott verlag og musikkforlagene. Nils har studert direksjon med Sigmund Thorp og Kathrine Winnes på NMH,  Og har deltatt på masterclass med Andreas Hanson, Johannes Gustavsson og Ole Kristian Ruud i forbindelse med dirigentlab/dirigentløftet.

Fiolin II

Mira Kråkstad.jpg

Mira Aas

Mira Aas har PPU (Praktisk pedagogisk utdanning) fra Grieg akademiet i Bergen, og en master i utøvende musikk fra NTNU med Bård Monsen og Marianne Thorsen på fiolin. Før dette tok hun bachelorgraden på NMH med Harald Aadland og Terje Moe Hansen på fiolin og med valgemner i instrumentaldidaktikk og ensembleledelse. Før den tid gikk Mira på Foss VGS. med Lena Torgersen som fiolinlærer.

Mira var med første gang på Kråkstadkurset, da som elev i 2007 frem til hun ble spillende instruktør i 2012. Mira er vikar i Arktisk filharmoni, TSO og KORK, og er vikargodkjent i flere andre orkestre i Norge. Hun jobber som fiolinlærer og dirigent for Steinerskolens Strykeorkester, og før den tid har hun blant annet jobbet i Bergen kulturskole.

Bratsj

John Westbye_edited.jpg

John Westbye

John Westbye er fiolinist og bratsjist og jobber også som dirigent. Han har som frilansmusiker spilt med de fleste av landets ledende orkestre. I en 20-årsperiode med Oslo Filharmoniske Orkester under perioden med Mariss Jansons var han bl.a. med på et 20-talls større turneer og plateinnspilninger. Ved siden av å være profesjonell utøver har han i 43 år jobbet med Nordstrand Skole- og Ungdomssymfoniorkester som både instruktør og dirigent. NOSUS som snart er 70 år, har en av de sterkeste ungdomssymfoniorkestermiljøene i landet og har i tillegg til flotte konserter i nærmiljøet også hatt sterke samarbeid med bl.a. flere oppsettinger med barnekoret i Den Norske Opera og to strålende samarbeid med Oslo Filharmoniske Orkester de siste tre år. I 2009 fikk John Westbye bydelsprisen for sitt arbeid med Nordstrand Skole- og Ungdomssymfoniorkester. 

Cello/Kontrabass

markus eriksen bw.webp

Markus Eriksen

 

Markus Eriksen er en cellist som er født og oppvokst i Kråkstad, og har vært med på kurset siden 2005 som deltaker, og senere som ansatt. Han har PPU (Praktisk pedagogisk utdanning) i tillegg til en Mastergrad i utøvende klassisk musikk fra Griegakademiet i Bergen, og har jobbet som cellist i Opera Bergen. Han reiser jevnlig som solist til steder som Paris, Barcelona, Roma, Aserbajdsjan, Canada og Australia, og har også jobbet som cellist og låtskriver for artister som Aleksander Rybak og Amanda Delara. Siden 2021 har han bodd i Longyearbyen på Svalbard hvor han er dirigent for 2 kor, et storband og et symfoniorkester, musikklærer på ungdomsskole og kulturskole, og i mørketiden er han også isbjørnvakt på skolen. I februar 2023 gjorde han seg spesielt bemerket ved å arrangere og dirigere Tryllefløyten - Verdens nordligste opera, som historiens første operaoppsetning på Svalbard, med over 70 musikere og orkester fra Arktisk Filharmoni.

Fløyte

Kari-Andrea Johansen.jpg

Kari-Andrea Johansen

Kari-Andrea Johansen er utdannet fra Norges Musikkhøgskole, Barratt Dues Musikkinstitutt og Universitetet i Agder. Hun har en master i utøvende fløyte og arbeidet med blåserepertoaret av Carl Nielsen i masterprogrammet sitt. 

Til daglig underviser hun i Indre Østfold kulturskole og Vestby kulturskole i tillegg til å dirigere korps og frilanse på fløyte. Kari-Andrea har erfaring fra mange ulike ensemble-former, orkester, teater, korps og diverse kammergrupper og syns det er ekstra spennende å undervise unge i musikkens språk. 

Kari-Andrea er oppvokst i Kråkstad og var bare tre måneder gammel da hun var med på sitt første Kråkstadkurs, den gang som «maskot». Senere har hun vært deltaker på kurset med fiolin og bratsj i flere år.

Obo

Camilla Seppola Hansen.jpg

Camilla Seppola

Camilla har sin musikkutdannelse fra universitetet i Oslo, Barratt Due musikkinstitutt og musikklinja på Lillestrøm videregående skole. Camilla spiller fast i Lillestrøm musikkorps, Bærum symfoniorkester, Lørenskog musikkorps og er en av stifterne av Lillestrøm harmoniensemble. Dette i tillegg til engasjement og vikarjobber i diverse korps, orkestre og ensembler både som oboist og som instruktør. Camilla har også tidligere vært elev ved kurset.

Klarinett

Gunhild Pedersen.jpg

Gunhild Pedersen

(INFO KOMMER)

Fagott

Lars-Jarand Bakkelund.jpg

Ikke besatt

Lars-Jarand Bakkelund

Lars-Jarand har en mastergrad i musikk fra universitet i Oslo, PPU fra Norges Musikkhøgskole og har studert dirigering ved universitetet i Stavanger.

Han jobber til daglig i Rælingen kulturskole, Lillestrøm kulturskole og på musikklinja på Lillestrøm videregående skole og underviser i fagott på alle disse skolene, i tillegg til andre oppgaver.

Lars-Jarand spiller i Lillestrøm musikkorps, Rælingen konsertensemble, Bærum symfoniorkester og i det nystartete Lillestrøm harmoniensemble.

Horn/Messing

Thor Anders Eriksen.jpg

Thor Anders Trelease Eriksen

(INFO KOMMER)

Kurset jobber med å skreddersy antall instruktører på blås, det være seg antall prøver med eget instrument og større grupper og seksjoner. Derfor tar dette i år litt lengre tid å få organisert, men vi vil annonsere det her så snart detaljene er på plass.

Slagverk

Mistereggen.jfif

Birger Mistereggen

Vår instruktør Birger er utdannet ved Norges musikkhøgskole (1992), med spesialisering i norsk folkemusikk (2001), og i lengre tid spilt i Ophelia Ragtime Orchestra og i Kringkastingsorkestret frem til 2014. Han er nå freelanse musiker. Den senere tid har han spilt Odeon Jazz Quartett (2001–), i gruppen Folk og Streif (Nordic winter, 2007). Han har gjestet Kvarts og bidratt til Rolf-Erik Nystrøms (Concepts of Sorrow & Dangers , 2006). Mistereggen akkompagnerte med munnharpe til vinnermelodien Alvedans ved Melodi Grand Prix 2006, samt til Kong Harald Vs bursdag (2007). I samarbeid med Trio Mediæval har han medvirket til plateutgivelse (2005). I perioden 2008-2009 var han trommeslager og assosiert medlem av Vamp og bidro på albumet St. Mandag og den påfølgende turneen. Han har undervist i slagverk ved Foss videregående skole, og er lektor ved Høgskolen i Tromsø. I 2017 hadde han premiere på sin egen soloforestilling Slagferdig på Riksscenen. Han fikk Gammleng-prisen 2019 i klassen studiomusiker.

bottom of page