top of page

Dirigenter
Årets dirigenter 2023

John Westbye_edited.jpg

John Westbye

John Westbye er fiolinist og bratsjist og jobber også som dirigent. Han har som frilansmusiker spilt med de fleste av landets ledende orkestre. I en 20-årsperiode med Oslo Filharmoniske Orkester under perioden med Mariss Jansons var han bl.a. med på et 20-talls større turneer og plateinnspilninger. Ved siden av å være profesjonell utøver har han i 43 år jobbet med Nordstrand Skole- og Ungdomssymfoniorkester som både instruktør og dirigent. NOSUS som snart er 70 år, har en av de sterkeste ungdomssymfoniorkestermiljøene i landet og har i tillegg til flotte konserter i nærmiljøet også hatt sterke samarbeid med bl.a. flere oppsettinger med barnekoret i Den Norske Opera og to strålende samarbeid med Oslo Filharmoniske Orkester de siste tre år. I 2009 fikk John Westbye bydelsprisen for sitt arbeid med Nordstrand Skole- og Ungdomssymfoniorkester. 

Niklas.jpg

Niklas Djurle

Vår kursleder, instruktør og dirigent Niklas studerte med Arve Tellefsen og Jennifer Wolf på NMH fra 1981-1987, og pedagogikk på Universitet i Oslo i 1989.

Han har siden 1986 jobbet i Ås kulturskole, og har tidligere også jobbet i Drøbak og Kontra (Ski) kulturskole. Siden 2001 har Niklas også undervist i fiolin, dirigering og hørelære m.m på Ski VGS. I 2006-2016 ledet han Juniorsymfonikerne i Oslo. Niklas har deltatt på masterclass i direksjon med "Musica Vitae", Växjö, Sverige med Prof. Endre Wolf, "Kroměříž", Tjekkia med Prof. Tsung Yeh og  med Moravian Philharmonic Orchestra, Olomouc, Tjekkia under Prof. Alim Shakh. Niklas studerte også et år med Sigmund Thorp og Kathrine WinnesNMH. På slutten av 80-tallet begynte Niklas som instruktør på fiolin i Kråkstadkurset, og noen år senere som dirigent, før han på begynnelsen av 2000-tallet overtok som kursets leder.

nils%2520r%25C3%25B8sth%2520munnbind_edi

Nils Thore Røsth

Vår instruktør og dirigent Nils var med på Kråkstadkurset første gang som elev på saksofon i 1994. Senere på fiolin, instruktør og dirigent. Han jobber i det daglige i operaorkesteret på DNO&B, hvor han har jobbet fast siden 2007. Han gikk på Ski VGS med Niklas Djurle som lærer, studerte fiolin soloinstrument Bachelor og Master på Barratt-Due musikkinstitutt med Soon-Mi Chung, Stephan Barratt Due og Henning Kraggerud. Masterclasses med blant annet Piotr Janowski og Mauricio Fuks.  Han tok også ett år pedagogikk og instrumentaldidaktikk samme sted, med Grete Helle Rasmussen og Sigyn Fossnes. Han leder Follo Sinfonietta, og jobber mye som arrangør, med oppdrag for blant annet Oslo filharmonien, Bergen filharmoniske orkester, TSO, KSO, SSO, Arktisk Filharmoni m.m. og har publisert flere arrangementer hos Schott verlag og musikkforlagene. Nils har studert direksjon med Sigmund Thorp og Kathrine Winnes på NMH,  Og har deltatt på masterclass med Andreas Hanson, Johannes Gustavsson og Ole Kristian Ruud i forbindelse med dirigentlab/dirigentløftet.

bottom of page