top of page

Våre instruktører

Fiolin I

nils%2520r%25C3%25B8sth%2520munnbind_edi

Nils Thore Røsth

Vår instruktør og dirigent Nils var med på Kråkstadkurset første gang som elev på saksofon i 1994. Senere på fiolin, instruktør og dirigent. Han jobber i det daglige i operaorkesteret på DNO&B, hvor han har jobbet fast siden 2007. Han gikk på Ski VGS med Niklas Djurle som lærer, studerte fiolin soloinstrument Bachelor og Master på Barratt-Due musikkinstitutt med Soon-Mi Chung, Stephan Barratt Due og Henning Kraggerud. Masterclasses med blant annet Piotr Janowski og Mauricio Fuks.  Han tok også ett år pedagogikk og instrumentaldidaktikk samme sted, med Grete Helle Rasmussen og Sigyn Fossnes. Han leder Follo Sinfonietta, og jobber mye som arrangør, og har hatt oppdrag for blant annet Oslo filharmonien, Bergen filharmoniske orkester, TSO, KSO, SSO, Arktisk Filharmoni m.m. og har publisert flere arrangementer hos Schott verlag og musikkforlagene. Nils har studert direksjon med Sigmund Thorp og Kathrine Winnes på NMH,  Og har deltatt på masterclass med Andreas Hanson, Johannes Gustavsson og Ole Kristian Ruud i forbindelse med dirigentlab/dirigentløftet.

Fiolin II

Erik.jfif

Erik Fossum Svendsen

Erik Fossum Svendsen (født 17. september 1955 i Moskva) er en norsk fiolinist og dirigent. Erik har vært instruktør og dirigent på Kråkstadkurset siden 1984. Han har studert med blant andre Kaare Sæther ved Østlandets musikkonservatorium og musikkvitenskap ved universitetet i Oslo. I forbindelse med studiene har Erik fordypet seg i orkester og kordireksjon. Etter studiene jobbet Erik først som frilanser i kringkastingsorkesteret, og ellers blant annet i orkestrene i Bergen, Trondheim og Stavanger. Erik er kjent som en fremragende utøver av irsk og rumensk folkemusikk. Han jobber som fiolinlærer på Edvard Munch vgs. og har undervist i instrumentaldidaktikk på Norges musikkhøgskole og har jobbet med orkestrene ved kulturskolene i Oslo og Ski/Nordre Follo.

Fiolin I/II

Mira Kråkstad.jpg

Mira Aas

Mira Aas har PPU (Praktisk pedagogisk utdanning) fra Grieg akademiet i Bergen, og en master i utøvende musikk fra NTNU med Bård Monsen og Marianne Thorsen på fiolin. Før dette tok hun bachelorgraden på NMH med Harald Aadland og Terje Moe Hansen på fiolin og med valgemner i instrumentaldidaktikk og ensembleledelse. Før den tid gikk Mira på Foss VGS. med Lena Torgersen som fiolinlærer.

Mira var med første gang på Kråkstadkurset, da som elev i 2007 frem til hun ble spillende instruktør i 2012. Mira er vikar i Arktisk filharmoni, TSO og KORK, og er vikargodkjent i flere andre orkestre i Norge. Hun jobber som fiolinlærer og dirigent for Steinerskolens Strykeorkester, og før den tid har hun blant annet jobbet i Bergen kulturskole.

Bratsj

Resized_Screenshot_20210407-110153_Galle

Guro Saastad

Guro Saastad har Master-utdanning i utøvende musikk fra Norges musikkhøgskole med lærerne Lars Anders Tomter og Ida Bryhn. Guro har spilt med flertallet norske symfoniorkestere, inkludert Kringkastingsorkesteret, Den norske opera og ballett og Oslo-filharmonien. Hun har deltatt på mange kurs i inn- og utland, og undervist i fiolin og bratsj på Foss v.g.s, bare for å nevne noe av en rikholdig erfaring.

 

Guro Saastad har deltatt på Kråkstadkurset flere ganger, og har også vært instruktør her tidligere.

Cello/Kontrabass

Untitled.png

Mikko Lampila

 

Vår instruktør og dirigent Mikko har vært med siden kursets aller første år. Mikko ble født i Finland, og studerte Cello og Piano på Staatliche Hochschole i Hannover, og Folkwanghochschule i Essen. Han spilte i operaorkesteret fra 1987, og senere Oslo Filharmoniske orkester i perioden 1986 til 1999. Han er også medlem av Ophelia-orchestra, som er spesialister på alt fra Ragtime til tidligjazz, under ledelse av Morten Gunnar Larsen. Mikko har blant annet turnert med John Scofield og Jon Christensen, og spilt i «Sturm und Drang» fra 1986 til 1993, samt ledet en trio med kontrabassist Svein Aarbostad og slagverker Birger Mistereggen. Han arrangerer også musikk for forskjellige besetninger, fra fullt symfoniorkester til mindre, i forskjellige stiler og sjangere. Han har også væt solo-cellist i Pori Sinfonietta 2001-2017

Slagverk

Mistereggen.jfif

Birger Mistereggen

Vår instruktør Birger er utdannet ved Norges musikkhøgskole (1992), med spesialisering i norsk folkemusikk (2001), og i lengre tid spilt i Ophelia Ragtime Orchestra og i Kringkastingsorkestret frem til 2014. Han er nå freelanse musiker. Den senere tid har han spilt Odeon Jazz Quartett (2001–), i gruppen Folk og Streif (Nordic winter, 2007). Han har gjestet Kvarts og bidratt til Rolf-Erik Nystrøms (Concepts of Sorrow & Dangers , 2006). Mistereggen akkompagnerte med munnharpe til vinnermelodien Alvedans ved Melodi Grand Prix 2006, samt til Kong Harald Vs bursdag (2007). I samarbeid med Trio Mediæval har han medvirket til plateutgivelse (2005). I perioden 2008-2009 var han trommeslager og assosiert medlem av Vamp og bidro på albumet St. Mandag og den påfølgende turneen. Han har undervist i slagverk ved Foss videregående skole, og er lektor ved Høgskolen i Tromsø. I 2017 hadde han premiere på sin egen soloforestilling Slagferdig på Riksscenen. Han fikk Gammleng-prisen 2019 i klassen studiomusiker.

Messing

Ikke besatt

Nora Hannisdal

(CV-kommer)

nora%20hannisdal_edited.jpg

Treblås

Ikke besatt

(Vakant)

bottom of page