top of page

Dirigenter
Årets dirigenter er ikke avgjort, men her er en liste over tidligere dirigenter. Blir oppdatert så snart som mulig.

Untitled.png

Mikko Lampila 

Vår instruktør og dirigent Mikko har vært med siden kursets aller første år. Mikko ble født i Finland, og studerte Cello og Piano på Staatliche Hochschole i Hannover, og Folkwanghochschule i Essen. Han spilte i operaorkesteret fra 1987, og senere Oslo Filharmoniske orkester i perioden 1986 til 1999. Han er også medlem av Ophelia-orchestra, som er spesialister på alt fra Ragtime til tidligjazz, under ledelse av Morten Gunnar Larsen. Mikko har blant annet turnert med John Scofield og Jon Christensen, og spilt i «Sturm und Drang» fra 1986 til 1993, samt ledet en trio med kontrabassist Svein Aarbostad og slagverker Birger Mistereggen. Han arrangerer også musikk for forskjellige besetninger, fra fullt symfoniorkester til mindre, i forskjellige stiler og sjangere. Han har også væt solo-cellist i Pori Sinfonietta 2001-2017

Erik.jfif

Erik Fossum Svendsen

Erik Fossum Svendsen (født 17. september 1955 i Moskva) er en norsk fiolinist og dirigent. Erik har vært instruktør og dirigent på Kråkstadkurset siden 1984. Han har studert med blant andre Kaare Sæther ved Østlandets musikkonservatorium og musikkvitenskap ved universitetet i Oslo. I forbindelse med studiene har Erik fordypet seg i orkester og kordireksjon. Etter studiene jobbet Erik først som frilanser i kringkastingsorkesteret, og ellers blant annet i orkestrene i Bergen, Trondheim og Stavanger. Erik er kjent som en fremragende utøver av irsk og rumensk folkemusikk. Han jobber som fiolinlærer på Edvard Munch vgs. og har undervist i instrumentaldidaktikk på Norges musikkhøgskole og har jobbet med orkestrene ved kulturskolene i Oslo og Ski/Nordre Follo.

Niklas.jpg

Niklas Djurle

Vår kursleder, instruktør og dirigent Niklas studerte med Arve Tellefsen og Jennifer Wolf på NMH fra 1981-1987, og pedagogikk på Universitet i Oslo i 1989.

Han har siden 1986 jobbet i Ås kulturskole, og har tidligere også jobbet i Drøbak og Kontra (Ski) kulturskole. Siden 2001 har Niklas også undervist i fiolin, dirigering og hørelære m.m på Ski VGS. I 2006-2016 ledet han Juniorsymfonikerne i Oslo. Niklas har deltatt på masterclass i direksjon med "Musica Vitae", Växjö, Sverige med Prof. Endre Wolf, "Kroměříž", Tjekkia med Prof. Tsung Yeh og  med Moravian Philharmonic Orchestra, Olomouc, Tjekkia under Prof. Alim Shakh. Niklas studerte også et år med Sigmund Thorp og Kathrine WinnesNMH. På slutten av 80-tallet begynte Niklas som instruktør på fiolin i Kråkstadkurset, og noen år senere som dirigent, før han på begynnelsen av 2000-tallet overtok som kursets leder.

nils%2520r%25C3%25B8sth%2520munnbind_edi

Nils Thore Røsth

Vår instruktør og dirigent Nils var med på Kråkstadkurset første gang som elev på saksofon i 1994. Senere på fiolin, instruktør og dirigent. Han jobber i det daglige i operaorkesteret på DNO&B, hvor han har jobbet fast siden 2007. Han gikk på Ski VGS med Niklas Djurle som lærer, studerte fiolin soloinstrument Bachelor og Master på Barratt-Due musikkinstitutt med Soon-Mi Chung, Stephan Barratt Due og Henning Kraggerud. Masterclasses med blant annet Piotr Janowski og Mauricio Fuks.  Han tok også ett år pedagogikk og instrumentaldidaktikk samme sted, med Grete Helle Rasmussen og Sigyn Fossnes. Han leder Follo Sinfonietta, og jobber mye som arrangør, og har hatt oppdrag for blant annet Oslo filharmonien, Bergen filharmoniske orkester, TSO, KSO, SSO, Arktisk Filharmoni m.m. og har publisert flere arrangementer hos Schott verlag og musikkforlagene. Nils har studert direksjon med Sigmund Thorp og Kathrine Winnes på NMH,  Og har deltatt på masterclass med Andreas Hanson, Johannes Gustavsson og Ole Kristian Ruud i forbindelse med dirigentlab/dirigentløftet.

bottom of page